Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης Παιγνιοθεραπείας: Παίζοντας, θεραπευόμαστε

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ένωση για την Ανάπτυξη της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και Παιδοκεντρικής Παιγνιοθεραπείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ε.Α.Π.Π.Π.Π.ΝΑ.Ε), υπό τον διακριτικό τίτλο «Πρόσωπον Γίγνεσθαι» διοργανώνει στην Ελλάδα την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Παιγνιοθεραπεία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντίστοιχων φορέων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, οι εκδηλώσεις θα είναι διαδικτυακές, αν και έχουν προβλεφθεί και διά ζώσης, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Έβρου.

Από τις 8 έως τις 14 Φεβρουαρίου, μικροί, αλλά και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την «Αρχή»: Το Παιχνίδι Θεραπεύει…

Ακούστε την κ. Α. Ρέλλου.

Η λεγόμενη Play Therapy Week, μπορεί να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τον καθένα μας να συμμετάσχουμε στα διαδικτυακά εργαστήρια που οργανώνονται από τα μέλη -τους Παιδιοκεντρικούς Παιγνιοθεραπευτές της «Πρόσωπον Γίγνεσθαι», πολλοί, από τους οποίους είναι από την πόλη μας, με μεγάλη δράση, όπως τόνισε η ΓΓ της Ένωσης Αμαλία Ρέλλου.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο επισήμανε ότι το play therapy αποτελεί μια θεραπευτική μέθοδο που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά μπορεί να απευθύνεται και σε εφήβους, καθώς και σε ενήλικες, αλλά με έναν, όπως είπε, διαφοροποιημένο τρόπο. Άλλωστε, όπως σημείωσε, «όλοι έχουμε ένα παιδί μέσα μας».

Η διαδικασία του παιχνιδιού, σχολίασε αποτελεί έναν καλό «οδηγό» για το πώς αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις που συνάπτουμε στην καθημερινότητά μας, καθώς διαπίστωση είναι ότι το «παιχνίδι» βρίσκεται σε όλες τις εκφάνσεις της πραγματικής και ενήλικης ζωής μας.

Αναφορικά με την εβδομάδα Ευαισθητοποίησης, τόνισε ότι η πανδημία επιβάλλει τους δικούς της όρους, ωστόσο το «θετικό» από αυτήν την αρνητική κατάσταση, την οποία, ζούμε, είναι ότι οι διαδικτυακές εκδηλώσεις δίνουν τη δυνατότητα στον «καθένα» από «οπουδήποτε» να συμμετάσχει σε αυτές.

Όπως τόνισε η κ. Ρέλλου, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άτομα του εξωτερικού και προφανώς, το γεγονός ότι υπάρχει εργαστήριο στα αγγλικά, συνέβαλε σε αυτήν την εξέλιξη.

Η Γενική Γραμματέας της Ένωσης παρότρυνε όλους, «ανεξαρτήτως, ηλικίας, εκπαίδευσης, επαγγέλματος που θέλουν να ανακαλύψουν το play therapy  να κάνουν μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα και τα σόσιαλ μίντια και να συμμετέχουν πιο ενεργά κατά την εβδομάδα ευαισθητοποίησης».

Οι εκδηλώσεις αναπτύσσονται σε τρία πεδία:

- Εργαστήρια δια ζώσης για τους Παιδικούς Σταθμούς του Έβρου

-Εργαστήρια Ενηλίκων -ένα στην αγγλική γλώσσα

-Ημερήσιες προτάσεις παιχνιδιού μέσα από την ιστοσελίδα ή τα social media της Ένωσης.

Για τη συμμετοχή στην Εβδομάδα Παιγνιοθεραπείας, ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να ανατρέξει στην ιστοσελίδα ή τα social media της Ένωσης «Πρόσωπον Γίγνεσθαι», όπου μπορεί να βρει πληροφορίες και να συμπληρώσει την on line αίτηση για να συμμετάσχει, μέσα από την πλατφόρμα zoom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά