Ε.Χατζηγεωργίου για τα τετελεσμένα της Τουρκίας στην Αμμόχωστο: Φτάνει πια με τις προφορικές επιπλήξεις προς την Τουρκία

‘Στόχος της Τουρκίας από τη δεκαετία του 1950 ακόμη είναι η τουρκοποίηση της Κύπρου. Βήμα-βήμα τον υλοποιεί. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι αναλύσεις του Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» τόσο για την Κύπρο , όσο και για την Θράκη’, επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης και εκτοπισθείσα από τα κατεχόμενα Κάτω Ζώδια, Ελένη Χατζηγεωργίου, σχολιάζοντας την τελευταία ανακοίνωση Τατάρ –Ερντογάν για την αλλαγή καθεστώτος σε τμήμα, της τάξης του 3,5%, της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Ήδη, από τις 15 Ιουλίου η κ. Χατζηγεωργίου, καλώντας τους συμπολίτες στις εκδηλώσεις μνήμης για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα και την εισβολή του Αττίλα, είχε αναφερθεί μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, σε αυτή την ενέργεια της Τουρκίας και τελικά επιβεβαιώθηκε.

‘Αν εγώ, που είμαι τεχνοκράτης και όχι πολιτικός, αντιλαμβάνομαι τι έπεται, απορώ γιατί οι πολιτικοί σε Ελλάδα και Κύπρο, τρέχουν ξανά πίσω από τις εξελίξεις’, σημειώνει με νόημα όταν της θυμίζουμε τις δηλώσεις της και προσθέτει:’ ο Ερντογάν είναι προβλέψιμος. Ανακοινώνει τι σχεδιάζει. Ήταν αναμενόμενο. Σας θυμίζω ότι είχε ξεκινήσει από τα Στροβίλια, όταν προχώρησε σε επέκταση πέρα από την πράσινη γραμμή. Για μια ακόμη φορά τότε τα Η.Ε δήθεν παρενέβησαν. Και τι έγινε τότε; Ο Ερντογάν δημιούργησε τετελεσμένα και εμείς αντιδράσαμε με μια…διαμαρτυρία», επισημαίνει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των ελληνοκυπριακών περιουσιών που υπάρχουν στην περιοχή, για τις οποίες έγινε εκτενής αναφορά από Τατάρ και Ερντογάν, οι οποίοι μάλιστα ανακοίνωσαν και την ίδρυση Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας, καλώντας τους Ελληνοκύπριους να προσφύγουν σε αυτήν για να πάρουν τις περιουσίες τους ή να αποζημιωθούν ή να τις πουλήσουν ή να τις εκμεταλλευθούν οι ίδιοι υπό τη διοίκηση του Τατάρ , αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό το ψευδοκράτος!: ‘Εκείνο που πρέπει πάση θυσία να μπλοκαριστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία είναι το θέμα των περιουσιών.  Ο Ερντογάν επιδιώκει την εξαγορά επιχειρηματιών. Μπορεί να τις αποκτήσει και μέσω τρίτων. Ποντάρει στο κεφάλαιο που δεν έχει εθνικές αντιστάσεις. Οι ελληνοκυπριακές περιουσίες που υπάρχουν εκεί, το δήλωσε ξεκάθαρα, θα χρησιμοποιηθούν για να ολοκληρώσει το στόχο του’, υπογραμμίζει.

Η επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με μια ανοικτή της επιστολή προς της ΠτΔ κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία απέστειλε προς το Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Χατζηγεωργίου ζητά αντί εορτών για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, να κατατίθεται στεφάνι για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, και αντί προφορικών επιπλήξεων και διαμαρτυριών, κυρώσεις.

Στην επιστολή που παρέλαβε η ΠτΔ αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ξάνθη 19/7/2021

Κυρία πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, αντί να γιορτάζεται την δήθεν επάνοδο της Δημοκρατίας, με δεξιώσεις και ιστορίες, καταθέστε ένα στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη, στους χιλιάδες στρατιώτες και στους 1619 αγνοούμενους της κυπριακής προδοσίας. Ναι κυρία Πρόεδρε δυστυχώς ξεπουλήθηκε σχεδόν η μισή Κύπρος η οποία εδώ και 47 χρόνια τελεί υπό τουρκική κατοχή, για να εξαφανιστεί η Χούντα των Συνταγματαρχών των Αθηνών και να επανέλθει μετά από "συμφωνία" με τους Αμερικανούς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Κυρία πρόεδρε δεν πρέπει να κάνουμε δεξιώσεις χαράς, αλλά μνημόσυνα λύπης και στενοχώριας για την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο μας, στον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνισμού. Ο κ. Ερντογάν αύριο θα παρελαύνει στην Αμμόχωστο ως νικητής και τροπαιοφόρος, γιατί κάνει κυριολεκτικά παιχνίδι σε μια σκακιέρα μόνος του. Θα έπρεπε εμείς ως ελληνισμός να θρηνούμε για την δική μας ανυπαρξία. Ναι κυρία Πρόεδρε το Ελλαδικό και το Κυπριακό κράτος είναι ανύπαρκτα, αν νομίζουν ότι με δηλώσεις "επακουμβούν" το θηρίο που λέγεται Τουρκία. Το μόνο που μας σώζει είναι επιτέλους η σοβαρότητα και το να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς πανηγύρια και φανφάρες. Κυρώσεις κυρία Πρόεδρε, μόνο αυτές καταλαβαίνει η Τουρκία. Ας λειτουργήσουμε επιτέλους ως περήφανο έθνος κι ας αφήσουμε τις φιέστες και τα πανηγύρια για άλλους. Ναι σας τα λέει αυτά η φωνή μιας εκτοπισμένης εδώ και 47 χρόνια από τις πατρογονικές της εστίες, μια Ελληνίδα της Κύπρου.

Ελένη Χατζηγεωργίου

Εκτοπισθείσα από Κάτω Ζώδια.».

Ακούστε την κ. Ε.Χατζηγεωργίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά