Τον ‘Μορμόλη’ ανεβάζει η θεατρική ομάδα του ΣΤ2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης-Η αξιοσημείωτη παράδοση του σχολείου στο ποιοτικό θέατρο συνεχίζεται

Ένα ξύλινο κουτί και η παιδική φαντασία, σε όλο της το μεγαλείο, πρωταγωνιστούν στο έργο ‘Ο Μορμόλης’ του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα Ράινερ Χαχφέλντ, που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του 5ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης , του τμήματος ΣΤ2, υπό τη θεατρική καθοδήγηση του δασκάλου των παιδιών, Σταύρου Ράϊκου.

Όλα μπορούν να γίνουν «Μορμόλης» στα χέρια των παιδιών, κάτι που παραπέμπει στο αέναο παιδικό παιχνίδι και στην αστείρευτη παιδική φαντασία που ζωντανεύει τα πάντα γύρω μας. Κυριαρχούν οι ελεύθερες ιδέες, ο παρορμητισμός, η δημιουργική σκέψη, η παιδική αθωότητα…

Οι μαθήτριες και οι μαθητές που απαρτίζουν τη θεατρική ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου- η οποία αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια έχει εισπράξει το θαυμασμό του κοινού της Ξάνθης , τόσο για την ποιότητα των θεατρικών επιλογών, όσο και για τη μεθοδική θεατρική παιδεία που ενθαρρύνει το σχολείο και αναδεικνύει τις δεξιότητες παιδιών που συμμετέχουν- μαζί με το δάσκαλο τους κ. Σταύρο Ράϊκο, επισκέφθηκαν σήμερα το δημοτικό ραδιόφωνο και παρουσίασαν την παράσταση που ανεβάζουν στην ενημερωτική εκπομπή.

Φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που μυεί στη θεατρική αγωγή μαθητές/τριες του, συμμετέχει στην παράσταση και ο Σταύρος Ράϊκος , όχι πίσω από την αυλαία, αλλά πάνω στο σανίδι.

Μέσα από τις ώριμες τοποθετήσεις των μελών της ομάδας, πέρα από τον ενθουσιασμό, εύκολα μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η θεατρική αγωγή και παιδεία για τη συγκροτημένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Μίλησαν για τη συνεργασία τους εντός της ομάδας, τη συνέργεια πάνω στη σκηνή, τους δεσμούς φιλίας που ισχυροποιήθηκαν, τα μηνύματα που εκπέμπει το έργο, αλλά και το …διαδραστικό κοινωνικό μάθημα που διδάσκονται συμμετέχοντας στη θεατρική ομάδα του σχολείου.

Το έργο θα παρουσιαστεί στην πόλη της Ξάνθης, στο δημοτικό θερινό θέατρο, στις 27 Μαΐου , στις 20:00, στην αυλή με τα χαμάμ του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης στις 8 Ιουνίου, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 20ου Μαθητικού Θεατρικού Διαγωνισμού στις 29 Μαΐου.   

Ακούστε το Μάριο, τον Ξενοφώντα, τον Αριστείδη, τη Δέσποινα, το Μανώλη, την Κωνσταντίνα, το Γιώργο, την Ασιέ, το Γιάννη, το Στράτο και τον Σταύρο Ράϊκο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά