Οι μαθητές της Ξάνθης δίνουν αίμα. " Ξέρουν να σώζουν ζωές"

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νομού Ξάνθης "η Αγάπη" ενημερώνει:

Εδώ και επτά έτη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνονται ετησίως εθελοντικές αιμοδοσίες και ομιλίες στα σχολεία του Νομού Ξάνθης με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιούνται μέσα σε μία βδομάδα αιμοδοσίες σε πέντε Λύκεια του Νομού καθώς και στη Φοιτητική Λέσχη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στα Κιμμέρια, κυρίως για την ανακούφιση των παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία.

Συνδιοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες από τους μαθητές και τους καθηγητές με μεγάλη επιτυχία. Μετά από τόσα χρόνια είμαστε περήφανοι για την ανταπόκριση των μαθητών και των καθηγητών που συμμετάσχουν με περισσή χαρά στις αιμοδοσίες μας και δίνουν το παράδειγμα και στους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Πλέον από φέτος μετά και από αιτήματα και άλλων σχολείων θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες εθελοντικές αιμοδοσίες μόνο για την εκπαίδευση τους μήνες Απρίλιο και Νοέμβριο κάτω από τον τίτλο «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της». Αυτό είναι κάτι το πρωτοποριακό που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη χώρα.


Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα σχολεία του Νομού μας, τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς. Ευελπιστούμε για ακόμη μια φορά να είστε αρωγοί όλοι σας στην προσπάθειά μας για διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ξάνθη και τη συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων μονάδων αίματος που διατίθενται για τις ανάγκες μετάγγισης παιδιών έως 14 ετών σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αιμοδοσίες πραγματοποιούνται με την επιμέλεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ».

15 Απριλίου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα από 08:30 έως και 14:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Αθήνας, για την ανακούφιση των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία από τους μαθητές και καθηγητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Γλαύκης.


16 Απριλίου 2013 ημέρα Τρίτη και ώρα από 18:00 έως και 21:30 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Αθήνας, για την ανακούφιση των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία από τους μαθητές και καθηγητές Εσπερινών Λυκείων και Γυμνασίων της Ξάνθης.


17 Απριλίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα από 08:30 έως και 13:30 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Αθήνας, για την ανακούφιση των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία από τους μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης.


18 Απριλίου 2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα από 08:30 έως και 13:30 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Αθήνας, για την ανακούφιση των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία από τους μαθητές και καθηγητές της Επαγγελματικής Σχολής Ξάνθης και του 1ου ΕΠΑΛ.


19 Απριλίου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα από 08:30 έως και 14:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Αθήνας, για την ανακούφιση των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία από τους μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Αβδήρων.

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά