Συνέντευξη- Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Η Πολυξένη Καρακατσάνη, η Χριστεφανία Λουκίδου, η Αλεξάνδρα Τσοτανίδου παρούσες στους ραδιοθαλάμους της «Όμορφης Πόλης 89,9» να μας μιλήσουν, για τη δουλειά που κατέβαλαν, ώστε να ετοιμαστεί και τελικά να παρουσιάζεται στο κοινό, το έργο του Β. Μαυρογεωργίου ‘’Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου’’.
Η σκηνοθεσία, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση, η κινησιολογία- χορογραφία και οι παρασκηνιακές λειτουργίες της παράστασης, βρέθηκαν στο προσκήνιο της συζήτησης.
Ταυτόχρονα είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε ακόμη μια μικρή γεύση από τον τρόπο και τη μεθοδολογία που δουλεύει στα εργαστήριά του, το «Ανατολικά του Νέστου»
Η παράσταση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
Ακούστε:
Τιμή εισιτηρίου 8ευρώ
Μειωμένο 5 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, στρατευμένους, ανέργους
Ελεύθερη είσοδο για ΑΜΕΑ
Δύο παραστάσεις την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 21:00
Αν υπήρχε μία ιστορία, που όμοια της δεν υπάρχει, που ξεπερνά κατά πολύ όλες τις ιστορίες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα, ποια θα ήταν άραγε;
Στο παγωμένο Βασίλειο του Βορρά, λέγεται πως ο βασιλιάς εκεί κρατάει καλά φυλαγμένη την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Δύο φιλόδοξοι παραμυθάδες, ο ένας από την Ανατολή κι ο άλλος από τη Δύση, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες, ταξιδεύουν στο παγωμένο βασίλειο του Βορρά για να ‘κατακτήσουν’ την ωραιότερη ιστορία! Ο βασιλιάς τους ανακοινώνει πως έχουν τρεις μέρες για να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι ο καλύτερος παραμυθάς γράφοντας από ένα παραμύθι. Σ’ αυτόν θα χαρίσει την ιστορία του, ενώ τον άλλον θα τον φυλακίσει για πάντα.
Το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου, παρουσιάζει το υπέροχο έργο του Β. Μαυρογεωργίου ‘’Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου’’
Μία όμορφη ιστορία, ένα ανθρώπινο και ζεστό παραμύθι που απευθύνεται σε όλους τους ξανθιώτες, μικρούς και μεγάλους. Με την επιμελή εργασία και το κέφι των καλλιτεχνών του θεάτρου ‘Ανατολικά του Νέστου’, έχει δημιουργηθεί μία ποιοτική παράσταση που αξίζει να δουν οι συμπολίτες μας.
Συντελεστές παράστασης
Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης
Μουσική σύνθεση: Χριστεφανία Λουκίδου
Κινησιολογία/χορογραφίες: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου
Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση
Φωτισμοί: Σπύρος Ρόιδος
Δημιουργικό αφίσας: Δημήτρης Δεδεμάδης
Παίζουν: Αντωνιάδου Δώρα, , Βαϊντερλής Θοδωρής, Γιοβαννόπουλος Νίκος, Δεδεμάδης Δημήτρης, Δομβρίδης Τόλης, Καραγιαννίδης Χριστόφορος, Κοτσάκη Δήμητρα, Μπαρδάκης Παναγιώτης, Μπαρτζοπούλου Εμμανουέλα, Οζάν Μουσά, Παπακωνσταντίνου Ελένη, Παμπόρη Ελένη, Πολυχρονιάδου Βάσια, Ραξιώνη Σοφία, Σαρητζόγλου Νανά, Ταβουλτσίδης Βασίλης, Τρανοπούλου Ελένη, Τσέγκα Άννα, Χατζηστεφάνου Σοφία
Συνέντευξη- Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου