Meat Company -Απόστολος Παπαδόπουλος: Στα 100 χρόνια ιστορίας, καθετοποιημένη επιχείρηση, που έχει τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας από το μοσχαράκι, σε όλα τα στάδια, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας.

Meat Company -Απόστολος Παπαδόπουλος: Στα 100 χρόνια ιστορίας, καθετοποιημένη επιχείρηση, που έχει τον απόλυτο  έλεγχο της ποιότητας από το μοσχαράκι, σε όλα τα στάδια, μέχρι να φτάσει  στο πιάτο μας.

Μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε, προσκεκλημένοι της  εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ,  στο Λαμπρινό Ξάνθης, όπου αναπτύσσονται οι δραστηριότητες,  σε έκταση 55 στρεμμάτων  

Στόχος, η γνωριμία βήμα, βήμα, με όλα τα στάδια παραγωγής και τελικά προσφοράς και τυποποίησης   των προϊόντων της εταιρείας και την δια ζώσης διαπίστωση, της τήρησης  των αυστηρών προτύπων, σε ότι αφορά τον έλεγχο τη διαχείριση και την ποιότητα των προϊόντων,  που προσφέρονται από τα κρεοπωλεία της εταιρείας και τα τυποποιημένα προϊόντα, που ο καταναλωτής βρίσκει  σε  εκατοντάδες σημεία πώλησης στην περιοχή και  σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το 1925, ήταν η χρονιά ορόσημο, τότε που πριν από 100 ακριβώς χρόνια,  ο παππούς Απόστολος Παπαδόπουλος,  πρόσφυγας από τη Μαύρη Θάλασσα, άνοιξε το πρώτο κρεοπωλείο στην Ξάνθη.

Ο Απόστολος Παπαδόπουλος απέκτησε  έξι γιούς που μπήκαν  στο κρεοπωλείο με επικεφαλής τη σύζυγό του Δέσποινα, όταν αυτός απεβίωσε, δυστυχώς πολύ νωρίς, σε ηλικία 40 ετών.

Τα παιδιά του έκαναν από 2-3 παιδιά ο καθένας και τα εγγόνια του Απόστολου  Παπαδόπουλου  ανέλαβαν την εταιρεία, την ανέπτυξαν και την έκαναν μια κάθετα ολοκληρωμένη μονάδα που διαρκώς και με ιδιαίτερη δυναμική εξελίσσεται με σταθερά και στοχευμένα βήματα.

Η Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company  στο πάρκο παραγωγής στο Λαμπρινό, ξεκινά με την εκτροφή βοοειδών,  διαθέτει το δικό της σφαγείο και συνεχίζει με την επεξεργασία του κρέατος, την αλλαντοποιία, το κρεοπωλείο, για να φτάσει έως τη μονάδα καύσης και αδρανοποίησης.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη καταδεικνύει  και την ευαισθητοποίηση της εταιρείας  Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company στο περιβάλλον και τον σεβασμό της στον άνθρωπο.

Στο ίδιο πλαίσιο αναπτύσσει  τα προϊόντα καθαρής ετικέτας, που είναι προϊόντα με καθόλου ή ελάχιστη επεξεργασία, ώστε να εξασφαλίζεται η  καλύτερη και ποιοτικότερη  διατροφής μας.

Η Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company συμμετέχει σε διαγωνισμούς καινοτομίας και ποιότητας, αποσπώντας βραβεία, επαίνους και διακρίσεις, για τα προϊόντα της και αυτό το καταφέρνει, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες προτάσεις.

Η Απόστολος Παπαδόπουλος meat company εφαρμόζει ανακύκλωση υλικών, αξιοποιεί φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ενέργειας και μετατρέπει τα υγρά υπολείμματα σε πρώτη ύλη για βιοαέριο, με δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που υπερκαλύπτει τις ανάγκες της.

Στο κρεοπωλείο χρησιμοποιούνται μόνο βιοδιασπώμενες σακούλες φυτικής προέλευσης, ενώ η καινοτόμος διαχείριση αποβλήτων έχει βραβευθεί με τα βραβεία Οικόπολις (2017) και Environmental Award (2018).

Επιπλέον, η εταιρεία αξιολογείται σε ετήσια βάση και λαμβάνει το σήμα ETHOS, αναγνωρίζοντας την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και τη δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ζεστή υποδοχή στις εγκαταστάσεις στο Λαμπρινό από τον Απόστολο Παπαδόπουλο, η ξενάγηση και η λεπτομερής ενημέρωση, η ευγενική προσέγγιση των εργαζομένων, που διαχέουν όλη την έγνοια τους και την αγάπη τους για τη δουλειά και την εταιρεία, μαρτυρούν ότι υπάρχει πάθος για την προσέγγιση της τελειότητας.

Με τα εκφραστικά χαμόγελα και την υπογραφή του καταξιωμένου, γνωστού σεφ Θεόδωρου Σόρου, η τελειότητα τελικά ήρθε στα πιάτα μας, γευόμενοι τη μοναδικότητα από την πρώτη έως την τελευταία μπουκιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά