Με νέα δομή για την επόμενη 5ετία το Φεστιβάλ ‘η Ξάνθη του Μ.Χατζιδάκι’

Το φετινό Φεστιβάλ ‘η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι’ κλείνει τον κύκλο εργασιών του και παρουσιάζει το αποτέλεσμα των 7 χρόνων δράσεων στην Ξάνθη, ενημερώνει ο διευθυντής της ΦΕΞ κ. Πασχάλης Ξανθόπουλος, εστιάζοντας στους νέους άξονες για την επόμενη πενταετία.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, τόνισε ότι φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί φίλους και συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και καθηγητές και φοιτητές από μουσικά τμήματα πανεπιστήμιων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Στον 1ο κύκλο εργασιών θα συζητηθεί το μέλλον του φεστιβάλ και στον δεύτερο κύκλο η αξιοποίηση των υποδομών που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα ν’ απολαύσει ρεσιτάλ και οι μαθητές και σπουδαστές μουσικής να παρακολουθήσουν τα workshops.

Με την υποστήριξη του Νίκου Κυπουργού καθώς και άλλων φίλων και συνεργατών του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και των καθηγητών των τμημάτων των μουσικών πανεπιστημίων οργανώθηκε η νέα δομή και ο προγραμματισμός των δράσεων για την επόμενη πενταετία, δεδομένα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Ξανθόπουλος.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

22.10.14 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτιστικά