‘Το ψάρι βρωμάει από το…ΚΕΦΑΛΑΙΟ’ /100 ποιήματα –μηνύματα, συνθήματα, αποφθέγματα- από τον Θ.Βουγιουκλή

Χωράνε η οικονομική κρίση, οι ευρωπαίοι ηγέτες, ο Δημόκριτος, το γέλιο, το χαμόγελο, η πίκρα, ο προβληματισμός, ο έρωτας,  η αφύπνιση, τα μαθηματικά και πολλά ακόμη σε ένα pocket-size βιβλίο ποίησης;

Ναι. Χωράνε. Όταν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός των λέξεων για να αποτυπώσεις την αλήθεια της στρεβλής πραγματικότητας, που και εσύ συνδιαμορφώνεις και συντηρείς, αλλά το νόημα των λέξεων,  περισσεύουν κιόλας!

‘Το ψάρι βρωμάει από το … ΚΕΦΑΛΑΙΟ’ η νέα ποιητική συλλογή του καθηγητή Θωμά Βουγιουκλή, η 9η κατά σειρά, βάζει τον αναγνώστη στη διαδικασία της επαναξιολόγησης των δεδομένων της παρούσας πραγματικότητας.

100 ποιήματα- μηνύματα, συνθήματα, αποφθέγματα –  γίνονται αιτία και αφορμή να ‘μυηθεί’ ο αναγνώστης  στον παρεξηγημένο αλλά αποτελεσματικό τρόπο μαθηματικής προσέγγισης θεμάτων ή προβληματισμών που τον αφορούν.

Στη σημερινή ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο Θωμάς Βουγιουκλής – συνοδευόμενος από τον εκδότη Μιχάλη Σπανίδη- μίλησε για τη νέα ποιητική συλλογή και αποκάλυψε πως κρατώντας και ξεφυλλίζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης ‘διδάσκεται’ το περίφημο θεώρημα της ‘χρυσής τομής’.

Ακούστε τη συνέντευξη.

09.04.15 ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ by Radio899 on Mixcloud

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά