Ο Πήγασος και οι Κατασκηνωτές στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ποδήλατο και πεζοπορία πρωταγωνιστούν μαζί με τον πολιτισμό στις εναλλακτικές προτάσεις που παρουσιάζουν στα πλαίσια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, οι σύλλογοι, οι φορείς , οι μαθητές και οι εθελοντές της Ξάνθης που σε συνεργασία με το Δήμο, ξαφνιάζουν ευχάριστα τους συμπολίτες , καθημερινά, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Στη σημερινή ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου Ξάνθης ‘Ο ΠΗΓΑΣΟΣ’ κ. Αρχοντούλης Τσακιρίδης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του πολιτιστικού συλλόγου ‘ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ’ κ. Θεράπων Φάκας, κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να ψυχαγωγηθούν, να αθληθούν, να ενημερωθούν για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη- εκτός της μηχανοκίνητης- μέσα από τις εξιαρετικές πρωτοβουλίες τους στο πλαίσιο της σύμπραξης τους με το Δήμο Ξάνθης.

Ο Πήγασος, την Τετάρτη στο θεατράκι στην κεντρική πλατεία , από τις 17:00 το απόγευμα διοργανώνει έκθεση ρετρό ποδηλάτων και καλεί όσους έχουν στην κατοχή τους παλιά ποδήλατα ή σύγχρονα σε ρετρό κατασκευή να τα φέρουν στο χώρο εμπλουτίζοντας της έκθεση. Λίγη ώρα αργότερα, στις 19:00, μας καλεί σε μια ακόμη μαγευτική ποδηλατοβόλτα, μέσα στην πόλη με επιλεγμένη διαδρομή, ενώ την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από τις 17:00 το απόγευμα στο θεματικό πάρκο του Λιμνίου, μικροί και μεγάλοι θα παίξουν και θα αθληθούν με ποδηλατικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη των μελών του συλλόγου.

Οι Κατασκηνωτές συνεργάζονται με την ιστοσελίδα ’Αλλιώτικες Προτάσεις’ και μας καλούν να εξερευνήσουμε άγνωστες γωνιές της πόλης στο Μονοπάτι της Ζωής, να γνωρίσουμε το παρελθόν του πεζοπορώντας στο παρόν του.  Το ραντεβού δίνεται στο Σπιτάκι Έκφρασης και Πολιτισμού του συλλόγου στην Παλιά Πόλη, στις 18:00.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά