"Ο Προφήτης" του Χαλίλ Γκιμπράν ταξίδεψε "Πάνω από την Πόλη" τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 η εκπομπή "Πάνω απο την πόλη"  με το Φίλιππο Τσαουσέλη, ταξίδεψε  στην Ανατολή και  του Χαλίλ Γκιμπράν. "Ο Προφήτης"  είναι  ένα από τα πιο όμορφα κείμενα της Ανατολίτικης Φιλοσοφίας και της Διεθνούς Λογοτεχνίας.

Διαβάσαμε  μερικές απο τις ιστορίες αυτές που ταξιδεύουν κοντά έναν αιώνα τώρα στον κόσμο του σήμερα ..... 

Ο προφήτης αλ Μουσταφά, έζησε στη μακρυνή πόλη της Ορφαλεζίας για 12 χρόνια και σύντομα θα επιβιβαστεί σε ένα πλοίο το οποίο θα τον ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα του. Στον δρόμο του προς το πλοίο τον σταματάει μια ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους συζητάει μια πληθώρα θεμάτων γύρω από τη ζωή και τηνω ανθρώπινη φύση. 

Ακολουθεί μια σειρά απο συζητήσεις μέσα στις οποίες φιλοσοφούνται διάφορα θεμελιώδη θέματα της ζωής, μερικά από τα οποία είναι οι έννοιες και χαρακτηριστικά της αγάπης, του γάμου, των παιδιών, του μοιράσματος με άλλους ανθρώπους, του φαγητού και του ποτού, της εργασίας, της χαράς και της λύπης, το έγκλημα και η τιμωρία, η ελευθερία, η λογική και το πάθος, ο πόνος, η αυτογνωσία, η διδαχή, η φιλία, ο χρόνος, το καλό και το κακό, η προσευχή, η ευχαρίστηση, η ομορφιά, η θρησκεία, και ο θάνατος.

Ακούστε:

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά