Αυξάνονται τα περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης στην Ξάνθη/Απαιτείται προσοχή κυρίως από τους ηλικιωμένους και άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αύξηση περιστατικών τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών στην Ξάνθη από επιτήδειους με σκοπό φυσικά να αποσπάσουν από ανυποψίαστους ανθρώπους , κυρίως ηλικιωμένους, χρήματα.

Σημειώθηκαν έξι με επτά περιστατικά μέσω της γνωστής μεθόδου, δηλαδή αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα με διάφορα προσχήματα ή και επικλήσεις οικείων προσώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο, με στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών και ευτυχώς σε κανένα δεν ενέδωσαν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης, κ. Πασχάλη Γιώρη, ξεκίνησε ενημερωτική καμπάνια με έντυπο υλικό αλλά και προφορικές συμβουλές από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, σε όλο το Νομό -και κυρίως σε σημεία όπου συχνάζουν ή συναντώνται ηλικιωμένοι συμπολίτες- ώστε να είναι ενήμερος ο πληθυσμός και να γνωρίζει πως πρέπει να συμπεριφερθεί σε μια τέτοια περίπτωση αλλά και πώς να ενεργήσει.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λοιπόν, άμεσα επικοινωνούμε με την αστυνομία, ενημερώνουμε και καταγγέλλουμε.

 

 

Αστυνομικά
Τοπικά