Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στις νοσοκομειακές μονάδες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Η Ν.Ε. Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει ότι κατέθεσαν  ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, για τις προσλήψεις που έγιναν στις νοσοκομειακές μονάδες της ΠΑΜΘ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεΐμπέκ Χουσεΐν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος και Χαρίτου Τάκης.

Οι Βουλευτές στην ερώτηση τους, αφού υπενθυμίζουν τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, επισημαίνουν πως παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για άμεσες προσλήψεις, η υποστελέχωση στα νοσοκομειακά ιδρύματα της ΠΑΜΘ συνεχίζεται.

Για αυτό και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν τα ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των προσλήψεων που έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα στην ΠΑΜΘ, από τις 11-03-2020, ημέρα κατά την οποία η Κυβέρνηση της ΝΔ εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που αφορούσε προσλήψεις στον χώρο της Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ταυτόχρονα οι Βουλευτές ζητούν να μάθουν τις ειδικότητες στις οποίες έχουν γίνει αυτές οι προσλήψεις, με τι είδους συμβάσεις και σύμφωνα με ποια προκήρυξη.

 

 

 

Πολιτικά
Τοπικά