Σ. Μωραΐτης: έκκληση προς τους δικαιούχους επιχειρηματίες της επιδότησης μισθολογικού κόστους 4% και 12% να σπεύσουν για αίτηση στον ΟΑΕΔ μέχρι τις 25 Μαΐου

Έκκληση προς τους δικαιούχους επιχειρηματίες της Ξάνθης να σπεύσουν μέχρι και τις 25 Μαΐου στον ΟΑΕΔ Ξάνθης και να υποβάλλουν αίτηση, και να ζητούν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης, για την επιδότηση μισθολογικού κόστους 4% και 12%, για τα έτη 2016-2019 ανά εξάμηνο, απηύθυνε και  μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κ. Στέλιος Μωραΐτης.

Ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στις δυο αποφάσεις του ΣτΕ , με τις οποίες ακυρώθηκε η υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης κ. Σταθάκη για το θέμα, ενημέρωσε για τις επαφές που είχε ο ίδιος με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Ξάνθης ώστε να γίνονται αποδεκτές οι αιτήσεις από τους δικαιούχους επιχειρηματίες, υπενθύμισε την ενημέρωση από τα επιμελητήρια της περιφέρειας Α.Μ.Θ. του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών για τα οφειλόμενα ποσά της πενταετίας 2010-2015, για την οποία έχουν γίνει οι απαιτούμενες διαδικασίες, μετέφερε τη θετική για το όλο θέμα θέση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη αλλά και την ενημέρωση που έγινε για το ίδιο θέμα και στον υπεύθυνο οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ.Τσίπρα κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με φορείς της Ξάνθης καθώς τα δεδομένα μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ άλλαξαν.

Ο κ. Μωραΐτης υπενθύμισε ότι στην συγκεκριμένη επιδότηση ήταν ενταγμένες περί τις 3.000 επιχειρήσεις του Ν. Ξάνθης εκ των οποίων κάποιες δεν άντεξαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και έκλεισαν.

Η τοπική μας οικονομία , κατέληξε , δεν αντέχει άλλα λουκέτα ούτε άλλους άνεργους συμπολίτες.

Ακούστε τον κ. Σ. Μωραΐτη.

 

Τοπικά