Η μηνιαία ενημέρωση των δράσεων της Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης από τον πρόεδρο της Ένωσης Γ.Γεωργιάδη

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση συμπολιτών, ομογενών και συλλόγων στην έκκληση της Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης να στηριχθεί οικονομικά η θωράκιση των συνόρων στον Έβρο με τα έργα ενίσχυσης και επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, ενημερώνει ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Γεωργιάδης.

Το 90% του ποσού που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την προμήθεια υλικών και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί όπου υποδείξει το Δ’Σ.Σ.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε δημόσια και εγκάρδια όλους όσους συνέδραμαν.

Παράλληλα ενημέρωσε για το προσκυνηματικό ταξίδι στη Βόρεια Ήπειρο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 24 με 28 Σεπτεμβρίου , σημειώνοντας ότι ξεκίνησαν οι δηλώσεις πρόθεσης συμμετοχής. Όλα πάντως θα εξαρτηθούν για την πραγματοποίηση του ταξιδιού  από το εάν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τον αριθμό επιβατών στις μετακινήσεις με λεωφορείο και στο τρόπο διαμονής στα δωμάτια των ξενοδοχείων, κάτι που θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα.

Για τους εκκλησιασμούς στους Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια της Ξάνθης γνωστοποίησε ότι ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν , σε συνεργασία με τους αναδόχους και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, οι προγραμματισμένοι εκκλησιασμοί του Ιουνίου και του Ιουλίου, καθώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν ανατροπές στο κεντρικό προγραμματισμό των εκκλησιασμών. 

Τέλος, αναφέρθηκε στην επίσκεψη της ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου στη Θράκη και σχολίασε θέματα που απασχόλησαν την τοπική επικαιρότητα .

Ακούστε τον κ. Γ.Γεωργιάδη.

 

 

Τοπικά