Ι.Παπαχρόνης : με σύνεση και μεθοδικότητα προστατεύσαμε το Γηροκομείο από την πανδημία/ Συνεχίζουμε με προσεκτικά βήματα

Η έγκαιρη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας στο Γηροκομείο Ξάνθης ‘Ο Άγιος Βασίλειος ‘ -σ.σ: πριν ακόμη δοθούν οδηγίες από την επίσημη πολιτεία και τους αρμόδιους οργανισμούς– είχε σαν αποτέλεσμα τη θωράκιση του ιδρύματος από την απειλή της πανδημίας.

Η διοίκηση προκειμένου να οικοδομήσει το ασφαλέστερο δυνατόν περιβάλλον για την ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, προχώρησε στη λήψη μέτρων, ενεργοποιώντας ένα δικό της ‘πρωτόκολλο’ σε συνεννόηση και με τα υπόλοιπα Γηροκομεία της χώρας ,με στόχο τη δημιουργία μιας ασπίδας προστασίας. Και τα κατάφερε σε μια περιοχή η οποία χαρακτηρίστηκε ‘περιοχή αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου’.

Μετά από 81 ημέρες περιοριστικών μέτρων, όπως απαγόρευσης επισκεπτηρίων, μη λειτουργία του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης, αυστηρό πλαίσιο στον τρόπο εφοδιασμού του ιδρύματος με τις αναγκαίες προμήθειες κ.α, από την 1η Ιουνίου, ενημερώνει ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Γιάννης Παπαχρόνης, ξεκινά με πολύ προσεκτικά βήματα, ελεγχόμενα και με αυστηρή τήρηση μέτρων προστασίας των τροφίμων, το άνοιγμα των επισκεπτηρίων και τη λειτουργία για το κοινό του Ναού.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων οφείλουν να τηρούν σχολαστικά τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας και τους χρόνους των επισκέψεων ενώ οι τρόφιμοι δεν θα παρακολουθούν τη Θεία λειτουργία στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης όταν θα προσέρχεται κοινό. Ο κ. Παπαχρόνης τονίζει ότι οι τρόφιμοι θα παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία το Σάββατο ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Σημειώνει ακόμη ότι το διάστημα του εγκλεισμού και των μέτρων προστασίας, στάθηκε αιτία να γίνουν κάποιες σημαντικές διαπιστώσεις, οι οποίες θα αξιοποιηθούν από εδώ και πέρα:’ διαπιστώσαμε ότι μειώθηκαν μεταδοτικές ασθένειες όπως γαστρεντερίτιδες, γρίπη κ.α. Προφανώς τα μέτρα προστασίας και οι περιορισμοί συνέβαλλαν σε αυτό’, υπογραμμίζει ο κ. Παπαχρόνης.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι πέρα από τις προσφορές του αντιπεριφερειαρχη, του Δήμου Ξάνθης και ιδιωτών σε υλικά ατομικής προστασίας –μάσκες , αντισηπτικά κ.τ.λ.- η κεντρική διοίκηση δεν μερίμνησε ώστε να θωρακισθούν με τα απαραίτητα μέσα τα Γηροκομεία.

Ακούστε τον κ. Παπαχρόνη.

 

 

 

Τοπικά