Δήμαρχος Ξάνθης: να αξιοποιήσουμε όλοι την ευκαιρία με τις δωρεάν δειγματοληψίες για τον κορωνοϊο

Με δημόσια έκκληση του προς τους δημότες του Δήμου Ξάνθης, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Τσέπελης, προέτρεψε τους συμπολίτες να προσέρχονται  σήμερα  και αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου, στα προκαθορισμένα σημεία εντός του Δήμου μας κατά τις ώρες που ορίστηκαν, και να δίνουν δείγμα στα συνεργεία του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια μοριακών τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου:’ η πρόταση της επιστημονικής κοινότητας της Ξάνθης που ήταν και δικό μας αίτημα, να διενεργηθούν δηλαδή μαζικά τεστ ανίχνευσης του ιού στο γενικό πληθυσμό ώστε να έχουμε μια καθαρή εικόνα για τις διαστάσεις της εξάπλωσης του στην κοινότητα ή όχι, έγινε τελικά αποδεκτό από τους αρμόδιους φορείς.Υπογραμμίζω ότι η διενέργεια των τεστ γίνεται για προληπτικούς λόγους.

Από σήμερα και μέχρι το Σάββατο θα βρίσκονται στο Δήμο μας, και σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Ξάνθης, συνεργεία του ΕΟΔΥ για να εξυπηρετούν τους πολίτες.

 Προτρέπω τους συνδημότες να ανταποκριθούν ώστε να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία και να επιστρέψουμε όλοι , τοπική κοινωνία και οικονομία, - με προσοχή φυσικά όπως απαιτείται- στην καθημερινότητα μας χωρίς ανασφάλειες και φόβο’, επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Θυμίζουμε οτι, το Σάββατο 6 Ιουνίου, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν εφόσον κριθεί απαραίτητο.

 

Ακούστε το Δήμαρχο κ. Μ.Τσέπελη.

 

Τοπικά