Η εκτίμηση του Γ.Γκορόγια για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Π.Ε.Ξάνθης /Παρέμβαση και από τον Γ.Παπαχρόνη

Κάθετα και όχι οριζόντια μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Π.Ε.Ξάνθης, καθώς τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων στο γενικό πληθυσμό του Νομού επιτρέπουν τον εντοπισμό των εστιών, αυστηρό έλεγχο για την τήρηση των επιβαλλόμενων μέτρων από τις αρμόδιες αρχές στις οποίες ανατέθηκε το συγκεκριμένο έργο, διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην αναζωπύρωση για να μην ξανασυμβεί, και απόδοση ευθυνών εφόσον υπάρχουν, εκτιμά ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα ο δημοσιογράφος, κ. Γιάννης Γκορόγιας.

Ο κ. Γκορόγιας υποστήριξε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου,  ότι είναι εμφανές πλέον μετά τα αποτελέσματα των τεστ και τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά , κυρίως, εξαιτίας του αριθμού των νέων θυμάτων κατά την τελευταία μόνο εβδομάδα από τον οικισμό του Εχίνου,  ότι το πρόβλημα για το Νομό Ξάνθης, σε ότι αφορά τη νέα αναζωπύρωση, εντοπίζεται στο Δήμο Μύκης . Κατά την άποψη του, και δεδομένης της χρονικής περιόδου της νέας έξαρσης, δεν φαίνεται να τηρήθηκαν – υποστήριξε- τα επιβαλλόμενα μέτρα των αρμόδιων αρχών για τον εορτασμό του ραμαζανιού. Το θέμα είναι – είπε-  πώς δημιουργήθηκε,  ή ποιοι δημιούργησαν κλίμα εφησυχασμού, το οποίο συνοδεύτηκε από επιπόλαιες συμπεριφορές και αντιλήψεις του τύπου ‘δεν υπάρχει κορωνοϊός’.

Σημείωσε ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης, από τη στιγμή που αναδύονται οι θύλακες στο Νομό από τα τεστ, θα πρέπει να είναι κάθετα και να εφαρμόζονται τοπικά , στα σημεία αναζωπύρωσης ώστε να περισωθεί, ότι μπορεί να περισωθεί, από τις σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Αντέκρουσε, επιμένοντας στην θέση που διατύπωσε περί λήψης κάθετων μέτρων,  την άποψη ότι ο εντοπισμός των εστιών επιτρέπει μεν τη λήψη στοχευμένων μέτρων παρέμβασης στην καρδιά του προβλήματος , όμως  είναι αναγκαία και η λήψη συγκεκριμένων οριζόντιων μέτρων στην ευρύτερη περιοχή ώστε να αποκλειστεί, ή να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό, ενδεχόμενη εξάπλωση αλλά και να αποτραπεί –στην παρούσα φάση της διαπιστωμένης ύπαρξης εστιών στην περιοχή – η δημιουργία κλίματος εφησυχασμού στο γενικό πληθυσμό της περιοχής ως προς την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Κάλεσε, τέλος, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών να περιορίσουν τις εμφανίσεις τους στα πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης, ώστε να μπει ένα τέλος στην καλλιέργεια αρνητικής εικόνας για όλο το Νομό Ξάνθης σε καθημερινή βάση.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Γκορόγια, παρενέβη ο κ. Γιάννης Παπαχρόνης στη συζήτηση, ο οποίος κατέθεσε τις δικές του εκτιμήσεις και διαπιστώσεις από συζητήσεις του με συμπολίτες από το Δήμο Μύκης, με τους οποίους συνδέεται με αμοιβαία φιλία από τις εθελοντικές αιμοδοσίες. Επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή αμφισβητείται από ορισμένους ακόμη και η ύπαρξη του ιού, τόνισε ότι οι επιπτώσεις για όλο το Νομό είναι πολύπλευρες, από οικονομικές μέχρι και κοινωνικές, και κάλεσε τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών να τηρούν αυστηρά τα επιβαλλόμενα μέτρα ατομικής προστασίας σε κάθε δημόσια εμφάνιση τους , όπως η χρήση μάσκας , δίνοντας το παράδειγμα στους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο συνεχάρησαν το βουλευτή Ξάνθης του ΚΙΝ.ΑΛ, κ. Μπαράν Μπουρχάν, ο οποίος σε πρόσφατη δήλωση του έδωσε , χωρίς περιστροφές, την πραγματική εικόνα όσων συνέβησαν και οδήγησαν σε αναζωπύρωση της εξάπλωσης.

Ακούστε τις παρεμβάσεις των κ.κ. Γκορόγια-Παπαχρόνη.

 

Τοπικά