Μ.Τζαμπάζη: προωθεί προτάσεις για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Ξάνθης το τμήμα ΜμΕ της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης/ Η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική, τονίζει

Η Ν.Ε Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ , είναι η πρώτη Νομαρχιακή που συγκρότησε και λειτούργησε τμήμα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισημαίνει το μέλος του τμήματος, μέλος της Κ.Ε Ανασυγκρότησης του κόμματος και διαμεσολαβήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πρόγραμμα για την πρόσβαση των Ρομά στη δικαιοσύνη, κ. Μαρία Τζαμπάζη.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η κ. Τζαμπάζη εξήγησε τους λόγους που αποφασίσθηκε η συγκρότηση του συγκεκριμένου τμήματος στην Ξάνθη και γνωστοποίησε τις πρώτες προτάσεις, που μετά από συζητήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και των αρχών της περιοχής, άμεσα θα προωθηθούν στη Βουλή, μέσω  του βουλευτή του κόμματος στην Ξάνθη κ. Χ.Ζεϊμπέκ.

Παράλληλα, επισήμανε, ενήμεροι είναι και οι υπεύθυνοι οικονομικών και οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο τομεάρχης μικρομεσαίων του κόμματος κ. Σκορίνης.

Κατά την περίοδο που η Ξάνθη βρέθηκε στη δίνη της υγειονομικής κρίσης , η μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων της περιοχής μειώθηκε κατά 80%, υποστήριξε η κ. Τζαμπάζη, μεταφέροντας τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων των φορέων με τους οποίους συναντήθηκαν τα μέλη του τμήματος :’ όμως η κατηφόρα ξεκίνησε από την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, δηλαδή προ πανδημίας, όπως μας εξήγησαν οι εκπρόσωποι της αγοράς. Μελετώντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διαπιστώσαμε ότι πριν την πανδημία, το 2019, είχε εκτιναχθεί στο 24,6% η φτωχοποίηση στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. Ο κορωνοϊός ήταν το τελικό χτύπημα’, τονίζει.

Οι προτάσεις

Μετά από τις συζητήσεις αλλά και τη συμμετοχή στην ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕ όπου καταγράφηκαν τα αιτήματα των τοπικών φορέων προς την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού και τη στήριξη του επιχειρείν- τα οποία συνυπέγραψε και το τμήμα ΜμΕ της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης- το τμήμα κατέληξε στις παρακάτω προτάσεις τις οποίες προωθεί προς επίλυση:

-Άμεση επανασύνδεση κομμένων ρευμάτων σε επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης και λιανεμπορίου , που υπολογίζονται σε 100, και ευνοϊκή ρύθμιση για αποπληρωμή των οφειλών. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει στα πρότυπα αντίστοιχης πολιτικής παρέμβασης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για δικαιούχους του ΚΕΑ  με Κ.Υ.Α, επισημαίνει.

- Να ενταχθούν χωρίς φορολογικά κριτήρια στις μικροπιστώσεις, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

- και η τρίτη πρόταση, η οποία τελεί υπό επεξεργασία,  είναι η καταβολή εφάπαξ, μη επιστρεπτέας , ενίσχυσης μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Π.Ε Ξάνθης, περιοχής που επλήγη από τον κορωνοϊό.

Η κ. Τζαμπάζη υπενθύμισε τους βασικούς άξονες του προγράμματος ‘Μένουμε Όρθιοι’ και άσκησε κριτική ως προς τις επιλογές που προώθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιλογές οι οποίες, είπε, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης σε οικονομικό επίπεδο.

Ακούστε την κ. Μ.Τζαμπάζη.

 

Πολιτικά
Τοπικά