Μ.Φανουράκης : με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μέχρι τις 14 Αυγούστου πρέπει να βρεθεί λύση για τον Α.Ο.Ξάνθης

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την ομάδα της Ξάνθης , μια δύσκολη ημέρα για όλη την Ξάνθη, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης, αναφερόμενος στις εξελίξεις που δρομολόγησε από χθες με την αποχώρηση του από την ομάδα ο Χ.Πανόπουλος.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου του κ. Πανόπουλου ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και φορέων προκειμένου όλοι από κοινού να συνδράμουν στη μεγάλη προσπάθεια για την διάσωση της ομάδας αφού τα χρονικά περιθώρια , μέχρι και τις 14 Αυγούστου, είναι εξαιρετικά πιεστικά.

‘Εκτιμούμε ότι θα βρεθεί ένα σοβαρός και ικανός επενδυτής μέχρι τότε. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πρέπει να εργαστούμε όλοι για να βρεθεί μια λύση. Η παρουσία της ομάδας μας στην Α’ Εθνική για 32 χρόνια συνέβαλλε στην προβολή της Ξάνθης και συνέδραμε στη στήριξη της τοπικής μας οικονομίας. Το να σβηστεί η ομάδα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη θα είναι ζημιογόνο για όλη την Ξάνθη’, υπογραμμίζει και διευκρινίζει, προς πάσα κατεύθυνση, γιατί στην ανακοίνωση του ο Δήμος Ξάνθης αναφερόταν στα περί στοχοποίησης.

Η αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Στο περιθώριο της συνέντευξης για τον Α.Ο.Ξ ο κ. Φανουράκης, ερωτώμενος, κατέθεσε την εκτίμηση του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Π.Ε.Ξάνθης, τονίζοντας ότι η υποδειγματική συμπεριφορά των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών συνέβαλε, και συνεχίζει να συμβάλλει- τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα των ελέγχων των τελευταίων ημερών.  Υπενθύμισε για μια ακόμη φορά ότι η Ξάνθη είναι η μοναδική περιοχή της χώρας όπου διενεργήθηκαν χιλιάδες έλεγχοι στο γενικό πληθυσμό, ενώ αναφερόμενος στην εξάπλωση που παρουσιάζεται πλέον σε πολλές περιοχές της χώρες- όπου οι τοπικές αρχές ζητούν τη διενέργεια τεστ αλλά ο φόρτος στους συνοριακούς σταθμούς είναι αυξημένος – εκτίμησε ότι, εάν συνεχίσουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα και δεν παρατηρηθεί χαλάρωση, η Ξάνθη θα είναι –και είναι πρόσθεσε- ασφαλής προορισμός.

Γνωστοποίησε ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων από τους επαγγελματίες της Ξάνθης, που έγιναν από κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών καθ’ όλη της διάρκεια της περιόδου που διενεργούνταν και τα τεστ, αναδεικνύουν την πόλη μας πρώτη σε όλη τη χώρα στην τήρηση των μέτρων από επαγγελματίες,  συγχαίροντας για τη συμπεριφορά τους τους επαγγελματίες της Ξάνθης.

Σημείωσε ακόμη ότι η υλοποίηση της διαδικασίας της ιχνηλάτησης από την διεύθυνση υγείας της Π.Ε.Ξάνθης , αποδεικνύεται ιδιαίτερα  αποτελεσματική σε ότι αφορά την εξάπλωση.

Υπενθύμισε τέλος ότι από  σήμερα Τετάρτη , στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των παραγωγών των λαϊκών αγορών, λειτούργησε το παζάρι της Ξάνθης και θα συνεχισθεί αυτή η δεύτερη ημέρα λειτουργίας, μαζί με τα Σάββατα, μέχρι και την ισχύ της σχετικής απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ακούστε τον αντιδήμαρχο κ. Μ.Φανουράκη.

 

Αθλητικά
Τοπικά