Αναστάσιος Καραδέδος: ΤΕΣΤ και τήρηση των μέτρων – Υψηλό το ποσοστό των ασυμπτωματικών και στην Ξάνθη

 
 
Η διενέργεια μαζικών ελέγχων του πληθυσμού, αποτελεί η βασική πρόθεση της πολιτείας, όπως αναδείχθηκε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην Ξάνθη, με τη συμμετοχή των θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων και τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, Σπύρο Σαπουνά.
 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, που συμμετείχε στη σύσκεψη, υπογράμμισε την ανάγκη για διενέργεια τεστ σε όσο περισσότερους πολίτες, είναι δυνατόν –«κανονικά, θα έπρεπε να ελεγχθεί το σύνολο του πληθυσμού, σε επίπεδο περιφέρειας», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.
 
Ο κ. Καραδέδος σημείωσε ότι ο μαζικός έλεγχος, αλλά και η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, «είναι, σε αυτή τη φάση, η μόνη λύση», καθώς, όπως υπογράμμισε, «μετά από τους ελέγχους που έγιναν αναδεικνύεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που μεταδίδουν χωρίς να νοσήσουν –έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς».
 
Να σημειωθεί, ότι ο ασυμπτωματικός δε νοσεί, αλλά μεταδίδει και μάλιστα χωρίς να το ξέρει. Αυτό, λοιπόν, που είναι πλέον ζωτικής σημασίας, είναι η «αναγνώριση» των ασυμπτωματικών, ώστε να απομονωθούν και να σταματήσουν να διασπείρουν τον ιό.
 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε πως στην παρούσα φάση θα πρέπει να προστατευθούν οι δημόσιες δομές υγείας. «“Δοκιμάζεται”, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο μας. Πεπερασμένος είναι ο αριθμός του προσωπικού και σήμερα, κινούμαστε στα όρια», επισήμανε. «Αν προκύψει μεγαλύτερος αριθμός, τι θα κάνουμε και κυρίως, τι θα συμβεί ένα χρειαστεί να διασωληνωθεί μεγαλύτερος αριθμός ασθενών… γιατί δεν έχουμε κρεβάτια», τόνισε και επανέλαβε, για άλλη μια φορά, την ανάγκη να καλυφθεί από τους πολίτες το «έλλειμμα» της πολιτείας: «Όσο λιγότερο και μη ικανό κράτος τόσο… “περισσότερη κοινωνία”», είπε με έμφαση.
 
Ο ίδιος σχολίασε ότι πλέον καταγράφονται και τα δεδομένα της πανδημίας από τον καθολικό περιορισμό της χώρας και όχι μόνον, κατά την «προ λοκντάουν περίοδο».
 
Κάλεσε τους ευπαθείς συμπολίτες μας, που ζουν μόνοι και αρρωσταίνουν στο σπίτι τους, χωρίς να επικοινωνούν με τον «έξω κόσμο» να σταματήσουν την εσωστρέφεια και να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης: 25410-84458 και 25410-77916, για την Ξάνθη, αλλά και στο τηλέφωνο 25420-22141 για την Σταυρούπολη.
Επισήμανε ότι οι ιδιώτες γιατροί της Ξάνθης, υποστηρίζουν, όλο αυτό το διάστημα, πληθώρα ασθενών με τηλεφωνικές οδηγίες, αλλά και γενικότερες συμβουλές καθ’ όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας τους.
«Αυτήν την περίοδο θα πρέπει να εντείνουμε την επικοινωνία οι άνθρωποι», είπε και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία μας –«δεν είναι μόνο συννεφιά και μπόρα»...
 
Ακούστε τον κ. Αναστάσιο Καραδέδο.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου
Μοντάζ: Παναγιώτης Χαραλαμπάκης
Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά