Ξεκινούν εκπαιδευτικά προγράμματα εθελοντών στον Ε.Ε.Σ-παράρτημα Ξάνθης- Ζεκή και Τζαν Μεμέτ Αλή, εκπαιδευτές εκπαιδευτών του Ε.Ε.Σ, καθοδηγούν τους εθελοντές

Μια απρόσμενη επίσκεψη δεχθήκαμε σήμερα στα γραφεία του δημοτικού ραδιοφώνου, για μια ‘καλημέρα’, από τον Ζεκή Μεμέτ Αλή και τον Τζαν Μεμέτ Αλή, εκπαιδευτές εκπαιδευτών του Ε.Ε.Σ.

Πατέρας και γιος, αφιερωμένοι και οι δυο στην εθελοντική προσφορά προς τον συνάνθρωπο, στρατευμένοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, φιλοξενήθηκαν στην πρωινή  εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, όπου ενημέρωσαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των εθελοντών στο περιφερειακό τμήμα Ξάνθης.

Όπως σημείωσε ο Ζεκή Μεμέτ Αλή, υπεύθυνος εκπαιδευτών του Ε.Ε.Σ, ο Τζαν κλήθηκε να συνεισφέρει με τις γνώσεις του στην εκπαίδευση των νέων εθελοντών στις πρώτες βοήθειες αλλά και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας.

Ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς για τη στήριξη που παρέχουν στο έργο του Ε.Ε.Σ και γνωστοποίησε ότι πριν δυο μήνες βραβεύθηκαν από τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ, για την προσφορά τους, οι 160 εθελοντές από την Ξάνθη που συμμετείχαν στο τιτάνιο έργο της κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών, σε Εύβοια και Αττική, το φετινό καλοκαίρι.

Από την πλευρά του ο Τζαν , τελειόφοιτος ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εμπνευστής του εγχειριδίου για την αντιμετώπιση των αδιεξόδων που προκαλεί η πανδημία, αναφέρθηκε τόσο στο έργο του Ε.Ε.Σ, όσο και στις επιπτώσεις που συνεχίζει να προκαλεί στον ψυχισμό των ανθρώπων η πανδημία.

Για μια ακόμη φορά αποφόρτισε όλες και όλους μας με τα γεμάτα αισιοδοξία μηνύματα του: όχι στενοχώρια, προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής με τα μέτρα προστασίας , εγρήγορση και θα ξεπεράσουμε και αυτό το μεταβατικό στάδιο στο οποίο μας έχει φέρει η νέα παραλλαγή ‘Όμικρον’.

Ακούστε τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά