Άλκης Ζαπόγλου: Ο Δήμος Καβάλας με το "Cosmopolis" ενώνει πολιτισμούς και δίνει διεθνή ακτινοβολία στην περιοχή

 
Για το φεστιβάλ «Cosmopolis», το οποίο διεξάγεται στην Καβαλά από τις 5 Ιουλίου έως και τις 21 Αυγούστου 2022, και το οποίο αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα στον χώρο της τέχνης, μίλησε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Cosmopolis Festival 2022 κ. Άλκις Ζαπόγλου στον Τηλέμαχο Αρναούτογλου, στην ενημερωτική  εκπομπή τα νέα της πόλης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης . 
 
Ο κ. Άλκις Ζαπόγλου δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ότι «βασική προτεραιότητα  είναι να δώσουμε έμφαση στην μουσική,  με αυτό το φεστιβάλ».
 
Μάλιστα, συνέχισε δηλώνοντας ότι «φέρνουμε όλους τους πολιτισμούς κοντά, γύρω από μια μουσική σκηνή», ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι το φεστιβάλ είναι χωρισμένο σε 5 κύριες σκηνές. «Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί σε ένα καλοκαιρινό πάρτι στην Καβάλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαπόγλου.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρώτο κομμάτι του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο μουσικό όργανο της κιθάρας, ενώ σε αυτό συμμετέχουν διάσημοι μουσικοί από το εξωτερικό. Θα πραγματοποιηθούν, ακόμα, σειρά σεμιναρίων από τους ίδιους τους καλλιτέχνες προς τους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν ακόμα περισσότερο με την κιθάρα.
 
Μεγάλες μπάντες και μουσικά συγκροτήματα από το εξωτερικό θα επισκεφθούν την πόλη της Καβάλας στο πλαίσιο του Cosmopolis Festival 2022.
 
Από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου θα τρέχουν παράλληλα δύο ακόμα μουσικές σκηνές, η σκηνή του Μωχάμετ Άλη Stage στην κορυφή της παναγίας στην παλιά πόλη της Καβάλας στις 21:00 και αμέσως μετά στις 22:00 η σκηνή Πάρκο Φαλήρου Stage στο Πάρκο Φαλήρου. 
 
Περισσότερες πληροφορίες στο cosmopolisfestival.gr
 
Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Ζαπόγλου:
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά