Α.Μουστακίδης: μετά την ενίσχυση του Κ.Υ.Σταυρούπολης, αίτημα στο γραφείο του πρωθυπουργού για έκτακτο επίδομα στις ορεινές περιοχές ενόψει χειμώνα και συνέχεια του αγώνα για την επιστροφή στο ΕΣΥ των υγειονομικών σε αναστολή

Με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας Κεχρόκαμπου κ. Αλέξανδρου Μουστακίδη, και με πίεση προς τον Υπουργό Υγείας να μεριμνήσει άμεσα,  αναμένεται να δοθούν 450.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση και 500.000 ευρώ για υποδομές, στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης.

Ο κ. Μουστακίδης , ο οποίος εδώ και χρόνια –προ πανδημίας ακόμη, από το 2019- πιέζει προς το σύνολο των αρμόδιων φορέων να ενισχυθεί το ακριτικό Κέντρο Υγείας, στο οποίο υπάγεται υγειονομικά και η κοινότητα του, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Βουλευτή της Π. Ε Καβάλας  κ. Γιάννη Πασχαλίδη για την άριστη συνεργασία που είχε μαζί του για το θέμα, αλλά και τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη :’πράξαμε κάτι που ήταν δίκαιο και έντιμο για το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης και ήταν σημαντικό για τους κατοίκους της Ορεινής Περιοχής.  Έδωσα το λόγο μου ότι το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης θα το αναβαθμίσω. Για μένα ήταν ένα προσωπικό στοίχημα. Ζητήματα όπως αυτό δεν έχουν ούτε κόμματα, ούτε χρώματα. Είναι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Υπενθυμίζω ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της ορεινής περιοχής είναι ηλικιωμένοι και έχουν απόλυτη ανάγκη από τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες του Κέντρου’, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μουστακίδης, με αφορμή την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου την Πέμπτη στην Ξάνθη στο οποίο συμμετέχουν -εκτός του υπουργού εσωτερικών και του βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ - ο βουλευτής Καβάλας κ. Πασχαλίδης και ο Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, υπογράμμισε ότι η συμβολή και των δυο ήταν καταλυτική:’ με τον κ. Πασχαλίδη επισκεφθήκαμε πριν λίγο καιρό το Κ.Υ. Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Ελευθεριάδης. Έγινε αυτοψία, καταγράψαμε τα προβλήματα και τις ανάγκες. Έγινε ένας ενδελεχής έλεγχος και στη συνέχεια συντάχθηκε αναφορά η οποία εστάλη στο υπουργείο υγείας. Η συμβολή και συνδρομή του κ. Κωτσιόπουλου ήταν καταλυτική για την κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. Σταυρούπολης’.

Υπενθυμίζουμε τις συνεχείς προσπάθειες του με αποστολή εγγράφων τόσο προς το υπουργείο, όσο και προς την διοίκηση της 4ης Υ.ΠΕ , αλλά και στο γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού για την πλήρωση των κενών στα πληρώματα ασθενοφόρων του Κ.Υ. Σταυρούπολης: ‘ οφείλω να δηλώσω δημόσια ότι εκείνος που έδωσε λύση ήταν ο ιδιαίτερος του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και τον ευχαριστώ δημόσια. Είχε δείξει εξ’ αρχής ενδιαφέρον αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος και εξετάζοντας προσεκτικά τα επιχειρήματα μου’, σημείωσε.

Ακούστε τον πρόεδρο της κοινότητας Κεχρόκαμπου και πρώην πρόεδρο της  Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Δήμου Ορεινού, κ. Αλέξανδρο Μουστακίδη.

Αίτημα για έκτακτη ενίσχυση το χειμώνα για την ορεινή περιοχή

Όλοι μας προετοιμάζουν για ένα δύσκολο χειμώνα. Ένα χειμώνα που αναμφισβήτητα θα είναι ακόμη πιο δύσκολος για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής, αφού και μεγαλύτερη διάρκεια έχει, αλλά  και χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα: ‘Ειδικά τώρα με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια , το πρόβλημα αντικειμενικά θα είναι μεγαλύτερο. Πρέπει η Κυβέρνηση να  εγκρίνει έκτακτη Χρηματική Ενίσχυση μόνο για την Ορεινή Περιοχή που βιώνει το κρύο πολύ πιο νωρίς από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Για το συγκεκριμένο θέμα έχω ήδη αποστείλει έγγραφο στο Μέγαρο Μαξίμου  από τις 29 Αυγούστου, ζητώντας με σεβασμό από τον πρωθυπουργό να μεριμνήσει και να το ανακοινώσει στη δέσμη μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ΔΕΘ’ γνωστοποίησε.

Αγώνας και για την επιστροφή των υγειονομικών που τελούν σε αναστολή

‘Το κόμμα της ΝΔ αγκαλιάζει τους ανθρώπους , δεν τους τιμωρεί. Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να σταματήσουμε τις αρχικές δηλώσεις περί απολύσεων. Όλοι οι υγειονομικοί πρέπει και θα γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους. Τους έχει απόλυτη ανάγκη το ΕΣΥ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν’, κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη