Ο Μιχάλης Στυλιανίδης θυμάται τα μαθητικά του χρόνια στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

Φώτης Κοντός. Κατερίνα Τσεπκεντζή, Ελευθερία Δάλλα, δάσκαλος και δασκάλες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, μαζί με δύο μαθήτριες, νέους εκπροσώπους του σχολείου, , επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, καθώς από τα αρχεία του σχολείου προέκυψε ότι ο Δήμαρχος ήταν μαθητής του σχολείου από το 1950 έως το 1956, πηγαίνοντας και νηπιαγωγείο σε εκείνο τον χώρο, μιας και  η αίθουσα του νηπιαγωγείου ήταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ετοιμάζει το σχολείο για τον Ιούνιο, όπου θα τιμήσει παλιούς απόφοιτους του σχολείου και παλιούς εκπαιδευτικούς.

Ο Μιχάλης Στυλιανίδης ευχαρίστησε δασκάλους και μαθητές για την επίσκεψη, θυμήθηκε τα παιδικά εκείνα χρόνια, που ήταν "ιδιαίτερα δύσκολα" όπως τα χαρακτήρισε,  αλλά και "πολύ όμορφα", επεσήμανε ότι οι αναμνήσεις αυτές από την συζήτηση θα τον ξανακάνουν για λίγο παιδί και θεώρησε ότι  η επίσκεψη είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινή ενασχόλησή του, λέγοντας ότι το 6ο Δημοτικό ήταν το καλύτερο σχολείο της Ξάνθης και συνεχίζει να είναι ένα από τα καλύτερα της πόλης.

Ο Δήμαρχος έμενε στην Οδό Μιαούλη 99 και θυμήθηκε τους δασκάλους του, τον Διευθυντή του σχολείου τον κ. Κρανιώτη, την  σύζυγός του Διευθυντή, που  ήταν νηπιαγωγός, την κ. Ζωζώ στην τρίτη τάξη, που την αγαπούσε ιδιαίτερα και διατηρεί μέχρι τώρα επαφή με τα παιδιά της,  την κα. Σμαρώ που ήταν ιδιαίτερα αυστηρή και "έφαγε" και ξύλο αρκετές φορές από αυτήν ,  τον κ. Μπουμπούκη την κα. Νταλιάνη.

"Το ξύλο εθεωρείτο ότι βγήκε από τον παράδεισο σύμφωνα και με την ομώνυμη Ελληνική ταινία", σημείωσε ο Δήμαρχος,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δάσκαλοι έδερναν αναίτια τα παιδιά. Ήταν παιδαγωγικό μέσο τότε επεσήμανε  και μάλιστα όταν γυρνούσες στο σπίτι οι γονείς έβλεπαν τα χέρια σου αν ήταν κόκκινα και τότε ακολουθούσε και δεύτερος γύρος με τιμωρία και στο σπίτι από τους γονείς.

Δείτε  ένα μικρό απόσπασμα από την συζήτηση με τον Δήμαρχο, καθώς όλη η συζήτηση θα προβληθεί τον Ιούνιο στην διάρκεια των εκδηλώσεων που ετοιμάζει το 6ο Δημοτικό.

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά