Μπαράν Μπουρχάν: Το όραμά του για «δυναμική και αναπτυσσόμενη Θράκη» ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να το υλοποιήσει κατά τη διακυβέρνησή του και απέτυχε

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην πολύπαθη Θράκη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την αδυναμία της Κυβέρνησης να πράξει τα αυτονόητα για την περιοχή κατά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της. Οι πολίτες δεν αρκούνται πλέον σε επικοινωνιακού σκοπού προεκλογικές επισκέψεις.

Η σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης από την ΝΔ γέννησε κάποιες ελπίδες στον λαό της ακριτικής μας περιοχής, παρόλα αυτά, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, το πόρισμα της Επιτροπής παραμένει αναξιοποίητο και ανεκμετάλλευτο. Ας μας ενημερώσει ο Πρωθυπουργός της χώρας σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα ανάπτυξης;

Τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας της περιοχής μοιραία ωθούν τους νέους της Θράκης σε οικονομική μετανάστευση σε χώρες του εξωτερικού καταδικάζοντας την Περιφέρειά μας σε δημογραφικό και οικονομικό μαρασμό. Οι νέες θέσεις εργασίας απαιτούν έργα υποδομής και ανάπλασης όπως είναι η αξιοποίηση του λιμανιού του Πόρτο Λάγος και η ολοκλήρωση της κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα που θα καταστήσουν την περιοχή μας πιο προσβάσιμη δίνοντάς της τη δυναμική για εμπορική και τουριστική ανάπτυξη.

Με αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου στη Βουλή, έχω αναδείξει τα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής και προκαλεί αλγεινή εντύπωση η απαξιωτική επιλογή του Πρωθυπουργού να μην επισκεφτεί το υποστελεχωμένο Γ.Ν. Ξάνθης.

Τέλος, δεν μπορώ να μην επισημάνω την αποφυγή αναφοράς του κ. Μητσοτάκη και στα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά την μειονότητα, όπως είναι για παράδειγμα το ευαίσθητο ζήτημα της εκπαίδευσης, η οποία χρήζει άμεσης και ποιοτικής αναβάθμισης.

Το όραμά του για «δυναμική και αναπτυσσόμενη Θράκη» ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να το υλοποιήσει κατά τη διακυβέρνησή του και απέτυχε. Η επιλογή των πολιτών την κρίσιμη στιγμή των επερχόμενων εκλογών είναι αυτή η οποία θα καθορίσει και το μέλλον της Θράκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά