Συνελήφθησαν 3 διακινητές και 14 μη νόμιμοι μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (26-5-2023) το πρωί σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κήπων -Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη τρίτη περίπτωση, σε οικισμό της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης  και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

 

 

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό, η μικροποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης και κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, Σαπών Ροδόπης και Ξάνθης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά