Ο Γιώργος Γεωργιάδης με την ΕΑΑΣ προτείνουν να υιοθετηθούν γραφικά εκκλησάκια της ορεινής περιοχής της Ξάνθης.

   Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, πραγματοποιεί από 2-ετίας εθελοντικά σποραδικούς εκκλησιασμούς, με τα μέλη του προσκαλώντας και όσους επιθυμούν από την Τοπική Κοινωνία της Ξάνθης, σε όλα τα γραφικά εκκλησάκια  που υπάρχουν διάσπαρτα στην Παραμεθόριο Περιοχή, κυρίως στο Πομακοχώρια, έτσι ώστε να λειτουργούν εκ περιτροπής με συχνότητα 1 φορά το δίμηνο και ταυτόχρονα να συντηρούνται.

         Στο πλαίσιο αυτών των σποραδικών εκκλησιασμών, που πραγματοποιήθηκαν  τρείς (3)  φορές τον Απρίλιο, ανακαινίστηκε πλήρως ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ, με συντονισμένη-κοινή φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονα και  τον  Διοικητή του   Δ’Σ. Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Χαλκίδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόταση της ΕΑΑΣ Ξάνθης και ενέκρινε αμέσως την  πραγματοποίηση των εργασιών συντήρησης από το εξειδικευμένο προσωπικό του 724 ΤΜΧ, ενώ απομένουν ελάχιστες  εργασίες για την  ολοκλήρωση της  συντήρησης του Ιερού Παρεκκλησίου των Θεοπατόρων  Ιωακείμ και Άννης στις ΘΕΡΜΕΣ.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση σημειώνει:

" Στις 26η  Μαΐου,  επιστρέφοντας από τον εκκλησιασμό μας στις ΘΕΡΜΕΣ, επισκεφθήκαμε και το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου , που ήταν στο δρόμο μας (μεταξύ ΕΧΙΝΟΥ και ΘΕΡΜΩΝ). Η χαρά  όλων  που την ίδια μέρα είχαμε την ευκαιρία  ‘’ανάψουμε  ένα κεράκι’’ σε ένα ακόμη από τους διάσπαρτους  Ιερούς Ναούς, που υπάρχουν στα Πομακοχώρια, μετά την απόσυρση των Στρ. Φυλακίων από την Παραμεθόριο Περιοχή, μετριάστηκε όταν διαπιστώσαμε  ότι  αυτό το πανέμορφο και  γραφικό και εκκλησάκι, που είναι κτισμένο στην κορυφή  ενός δασωμένου λόφου και προσφέρει εξαίρετη πανοραμική θέα ως τον μακρινό ορίζοντα της περιοχής, έχει  ανάγκη άμεσης υποστήριξης –σταθεροποίησης του πρανούς . 

Το πρανές με την πάροδο του χρόνου έχει διαβρωθεί επικίνδυνα και έχει μερικώς καταπέσει, αφήνοντας το εκκλησάκι μετέωρο, με ενδεχόμενο  να καταρρεύσει, αν δεν κατασκευαστεί  τοίχος αντιστήριξης, όπως γίνεται αντιληπτό  και από τις φωτογραφίες του δημοσιεύματος.   

          Για την ΑΜΕΣΗ εκτέλεση των εργασιών, στη διάρκεια του καλοκαιριού ,  για ‘’Σταθεροποίηση– Διαμόρφωση πρανούς και Γενική Συντήρηση του Παρεκκλησίου Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου’’, αλλά και στα λοιπά  εκκλησάκια της Παραμεθορίου ,

 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς ΟΛΟΥΣ

 

τους Τοπικούς Φορείς, Συλλόγους-Ενώσεις– Οργανώσεις, Κατασκευαστικές Εταιρείες, όπως και μεμονωμένα άτομα από την Τοπική Κοινωνία, για την:

  Βοήθειά τους, με  διάθεση τεχνικού προσωπικού εκτέλεσης του έργου ή και την αγορά  των απαιτουμένων υλικών,  έτσι ώστε να λειτουργήσει ασφαλές και ανακαινισμένο στην ημερομηνία που γιορτάζει, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Συμμετοχή τους σε μελλοντικούς εκκλησιασμούς που θα ανακοινωθούν ή να διοργανώσουν αντίστοιχους με δική τους πρωτοβουλία, που δυνατόν να συνδυαστεί με τέλεση κάποιου Ιερού Μυστηρίου (πχ. Βάφτιση)  για να λειτουργούν και ταυτόχρονα  να συντηρούνται  τα έξι (6)  διάσπαρτα γραφικά εκκλησάκια, που υπάρχουν στα Πομακοχώρια .

 

        Υιοθεσία, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, ενός από τα παρακάτω εκκλησάκια:

      . -  Άγιος Γεώργιος                     :  στον Εχίνο και τις Σάτρες.

        -  Αγίων Κοσμά και  Κυριακής : στη Μύκη.

        -  Αγίου Στυλιανού                  : στο Ωραίο .

        -  Αγίων Ιωακείμ  & Άννης    :  στις  Θέρμες (σε εξέλιξη για υιοθεσία από ΕΑΑΣ)

        -  Προσκυνητάρι  Αγίου Γεωργίου  : στη Μέδουσα.

    

  Στοιχεία Επικοινωνίας :

            Τηλέφωνα / FAX :25410-25425  και  κινητό:   6937100 910.

  email :  eaasxanthis@gmail.com"

  

 

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά