Η Συνδικαλιστική κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται σε όλο το ιστορικό της παρέμβασής της και ευχαριστεί όλους αυτούς που συνέβαλαν αποτελεσματικά ώστε η υπόσχεση του Υπουργού, άμεσα να γίνει πράξη.
Η Ανακοίνωση:
Από την πρώτη στιγμή ανάληψης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, κύρια πηγή προβληματισμού υπήρξε η εγκληματικότητα στον οικισμό του Δροσερού. Ελάχιστο καθήκον της Ένωσής μας ήταν η ανάδειξη της τραγικής κατάστασης ενός οικισμού-άντρου εγκληματικότητας, με ακτίνα δράσης που επηρεάζει ολόκληρη την περιφέρεια. Υπήρχε προ πολλού ανάγκη να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα που θα κινούνταν προς την ουσία -και όχι την επικοινωνιακή διαχείριση- του προβλήματος.
Η Ένωσή μας στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, με βασική προμετωπίδα την ειρηνική διαθρησκευτική και διαπολιτισμική συνύπαρξη της πόλης μας, για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι.
Με την καθοριστική βοήθεια του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Γερακαράκου Γρηγόρη, και μετά τη συνάντησή μας στις 22/02/2025 με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη, κατά την οποία αναλύθηκε πλήρως και με ειλικρίνεια η πραγματική κατάσταση, ο κ. Υπουργός έδρασε άμεσα και καταλυτικά, ανταποκρινόμενος στο δίκαιο αίτημα των αστυνομικών, αλλά και όλων των συμπολιτών μας, για ουσιαστική αστυνόμευση του τόπου μας.
Με εντολή του κ. Υπουργού, εκδόθηκε διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την απόσπαση σαράντα τεσσάρων (44) αστυνομικών με προϋπηρεσία σε ΟΠΚΕ/Διμοιρίες, με αποκλειστικό αντικείμενο την αστυνόμευση στον οικισμό του Δροσερού.
Στην προσπάθεια αυτή αρωγοί και σύμμαχοί μας ήταν από την πρώτη στιγμή:
- ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. ΚΟΝΤΟΣ Ευστράτιος, ο οποίος και εμπράκτως στηρίζει σε ο,τι δήποτε του ζητηθεί
- όπως επίσης και ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. ΜΠΑΡΑΝ Μπουρχάν
- Καθοριστική, βεβαίως, υπήρξε εξ’ αρχής η παρέμβαση και στήριξη του κυβερνητικού Βουλευτή (ΝΔ) κ. Τσιλιγγίρη Σπύρου
Το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Ξάνθης, προσδοκούν μια πραγματική αλλαγή στην εικόνα της πόλης μας και όχι απλώς μια βελτίωση στατιστικών δεικτών. Η Διοίκηση θα κρίνει ποια μέτρα είναι απαραίτητα, ώστε να αποδώσει αποτελεσματικά η παρουσία των ενισχυτικών δυνάμεων. Η εύρυθμη και αποδοτική διαχείριση τόσο των νέων ομάδων ΟΠΚΕ όσο και των λοιπών δυνάμεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Διοίκησης.
Ως Συνδικαλιστικός Φορέας των Αστυνομικών της Ξάνθης, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όσους πίστεψαν στο δίκαιο του αιτήματός μας και αγωνίστηκαν για την ικανοποίησή του.
Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου