‘Η Μάνα’ του Γκόρκι σε διασκευή Μπρεχτ από την ομάδα θεάτρου του Συλλόγου Γυναικών. Την Κυριακή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο με είσοδο ελεύθερη.

‘Τη Μάνα’ από το γνωστό μυθιστόρημα του Μαξίμ Γκόρκι σε θεατρική διασκευή του Μπέρτολτ Μπρέχτ, ανεβάζει η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης, την Κυριακή 26 Απριλίου στις 20:00, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση, η οποία ανεβαίνει με τη στήριξη πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων της Ξάνθης, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και είναι το δεύτερο εγχείρημα της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Γυναικών, αισθητά πιο ολοκληρωμένο και με προεργασία έξι μηνών από τα μέλη, τα οποία κάνουν τις πρόβες στο κτίριο του ΚΑΠΗ του Δήμου ώστε το τελικό αποτέλεσμα για το κοινό της Ξάνθης στην παράσταση της Κυριακής να είναι το καλύτερο δυνατό.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού Ραδιοφώνου η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Βούλα Μαχαιρίδου και η κ. Μαρία Ξενίδου, εξήγησαν τους λόγους που αποφάσισαν να ανεβάσουν το συγκεκριμένο έργο με τα διαχρονικά μηνύματα της αξίας  του αγώνα - σε μια σπάνια θεατρική διασκευή του Μπρεχτ- , μίλησαν για την σχετικά νεοσύστατη θεατρική ομάδα, απηύθυναν δημόσια πρόσκληση προς τους συμπολίτες να προσέλθουν και εφόσον δύνανται και το επιθυμούν να συνδράμουν την τράπεζα τροφίμων της Λαϊκής Επιτροπής φέρνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Ακούστε τη συνέντευξη.

22.04.15 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ by Radio899 on Mixcloud

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά