Συναυλία με τους Θ.Μικρούτσικο, Ρ.Αντωνοπούλου, Κ.Θωμαϊδη, στο 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ, στην Καβάλα/ Η ΚΝΕ μισθώνει λεωφορείο για μετάβαση και από την Ξάνθη

Με τη συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου, Ρίτας Αντωνοπούλου και Κώστα Θωμαϊδη, αύριο στο πάρκο Φαλήρου, στην Καβάλα, συνεχίζονται οι διοργανώσεις εκδηλώσεων στα πλαίσια του 44ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Επόμενος σταθμός είναι η Καβάλα, όπου αύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 στο πάρκο Φαλήρου, πραγματοποιείται μια ακόμη διοργάνωση σε επίπεδο περιφέρειας όπου ξεχωρίζει η συναυλία.

Όμως η μουσική ενότητα είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής πρότασης της ΚΝΕ , αφού όπως ενημερώνει ο εκπρόσωπος της ΚΝΕ Α.Μ.Θ. κ. Νίκος Καλομοίρης, οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει να εμπλουτίσουν τη φεστιβαλική διοργάνωση με όσο το δυνατό περισσότερα πεδία προβληματισμού.

Καταρχάς ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους από τη Ξάνθη ότι θα αναχωρήσουν λεωφορεία και από την Ξάνθη από την πλατεία Ελευθερίας, αύριο στις επτά παρά τέταρτο το απόγευμα, με κόστος 6 ευρώ- ποσό το οποίο περιλαμβάνει μετάβαση στην Καβάλα και επιστροφή στην Ξάνθη καθώς και είσοδο στο χώρο του φεστιβάλ- και, συνεχίζει, με μέρος μόνο των πεδίων προβληματισμού νέων και μεγαλύτερων:’ ομιλητής θα είναι ο Αρβανιτάκης Δημήτρης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, θα προηγηθεί μουσικοθεατρικό δρώμενο από τη δράση της ΚΝΕ στα χρόνια της παρανομίας. Ετοιμάστηκε έκθεση αφιέρωμα στα 100 χρόνια ΚΚΕ και 50 χρόνια ΚΝΕ, στο χώρο θα λειτουργούν στέκια όπως μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό, παιδότοπος για τους μικρούς επισκέπτες, έκθεση βιβλίου, ταβέρνα και κουβανέζικο μπαρ. Το Φεστιβάλ θα ‘ανοίξει’ τοπικό μουσικό συγκρότημα’.

Ο κ. Καλομοίρης ενημερώνει ότι την ερχόμενη Πέμπτη το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη, στο πάρκο Διοικητηρίου και απευθύνει την πρόσκληση προς τη νεολαία της περιοχής, και για το φεστιβάλ στην Καβάλα και για αυτό που έπεται στην Ξάνθη, ως εξής:’ καλούμε τους νέους να έρθουν να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να διασκεδάσουμε,  να συναντηθούμε. Για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για όλα όσα μας προβληματίζουν δεν χρειάζεται και να συμφωνούμε σε όλα΄.

Ακούστε τον κ. Ν.Καλομοίρη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά