Οι δύο νέες δράσεις για τους μικρομεσαίους ξεκίνησαν από την Ξάνθη

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, ξεκίνησαν την Τετάρτη 20/2 οι ενημερωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Οικονομίας για τις δύο νέες δράσεις «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και «Εργαλειοθήκη  Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Ιδιωτική Εκπαίδευση» προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, που απευθύνονται σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, την ημέρα που ανοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή προτάσεων. 

 

Ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, κατά τον χαιρετισμό του, επεσήμανε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται μέσα από τις δύο δράσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα αναφέρθηκε συνολικά στα δεκάδες χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και την κινητοποίηση επενδύσεων, τις αυξήσεις στον προϋπολογισμό της δημόσιας δαπάνης σε μια σειρά από δράσεις που είχαν μεγάλο ενδιαφέρον όπως η αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ για την ίδρυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, περιέγραψε το ευνοϊκό οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στη χώρα και την πρωτιά στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, τον ηγετικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η χώρα και, ειδικά η περιοχή της ΑΜΘ, στην ευρύτερη Βαλκανική ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε παρωχημένες αντιλήψεις που διαπιστώνει να επιβιώνουν σε ένα μέρος του πολιτικού συστήματος και οι οποίες οδήγησαν σε αποτυχημένες πολιτικές που βύθισαν στην ύφεση την περιοχή για χρόνια και κατέστρεψαν τον παραγωγικό της ιστό.

Τέλος ανέφερε ότι η χώρα διαθέτει πλέον μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική που συνδιαμορφώθηκε με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς μέσα από τα Αναπτυξιακά συνέδρια και συνιστά ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται σε υγιείς βάσεις, σε αντίθεση με το παρελθόν όταν η χώρα κινείτο «στον αυτόματο πιλότο» όπως σημείωσε.

Τα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος παρουσίασαν σε επιχειρηματίες, συμβούλους, μελετητικά γραφεία και πολίτες τις δύο νέες δράσεις ενώ απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις και τεχνικές παρατηρήσεις του προγράμματος.

 

Ενημερωτική εκδήλωση για την ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω του Interreg


Το πρωί της Τετάρτης, ο Υφυπουργός παρέστη στην εκδήλωση ενημέρωσης της διαχειριστικής αρχής του προγράμματος INTERREG Eλλάδα-Βουλγαρία, ύψους 10 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής, για πρώτη φορά στο πλαίσιο ων προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο Grecotel- Αστήρ με τη συμμετοχή φορέων και επιχειρηματικών από την ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά