"Ξορκίζοντας τη Δευτέρα!" Κάθε Δευτέρα φυσικά στις 6 το απόγευμα

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 31 Οκτωβρίου 2022, μαθαίνουμε τους νομούς της επιτυχίας με την Αργυρώ.

Λίγα λογία για τον Νοέμβριο και μετά στις ημέρες αφιερωμάτων σαν σήμερα. Είναι παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης το 1924 είχαν ιδρυθεί τα ταχυδρομικά ταμιευτήρια. 1η Νοέμβριου ξεκινάει η εβδομάδα μητρικού θηλασμού, είναι παγκόσμια ημέρα ξινόμαυρου, και είναι πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα",24 Οκτωβρίου 2022, πράσινο δελτίο και εξοικονόμηση ενέργειας με την Αργυρώ.

Στις ημέρες αφιερωμάτων σαν σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα πατσά. Το 1915 γεννήθηκε  Ο Μπομπ Κέιν ο δημιουργός του Μπάτμαν. Ο Σεφέρης τιμάται με Νόμπελ λογοτεχνίας 1963. Το 2005 παθαίνει η Ρόζα Παρκς. Στις 15του μηνός είναι  η παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών. Τέλος καθώς κλείνει η εβδομάδα με το τριήμερο, στις 26 με τη γιορτή του αγίου Δημήτριου, Την πέμπτης με τη γιορτή της σημαίας και  την παρασκευή με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η Αργυρώ μας κάνει ένα μικρό αφιέρωμα.

Νέα του φεγγαριού στις 25 με Νέα σελήνη με Νέα ξεκινήματα και αλλαγές

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 17 Οκτωβρίου 2022, γιορτάζουμε μαζί τα γενέθλια της Αργυρούς.

Πριν αναφερθούμε σήμερα για τις ημέρες του παρελθόντος σαν σήμερα, έχουμε την χαρά να γιορτάσουμε τα γενέθλια της Αργυρούς και να απολαμβάνουμε την εκπομπή της για άλλη μια φορά, εδώ στο Δημοτικό ραδιόφωνο 89.9. Κάθε φορά ξορκίζοντας την Δευτερά με θετικότητα και ολική ανανέωση στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 10 Οκτωβρίου 2022, με πανσέληνο του κυνηγού.

Στις ημέρες αφιερωμάτων σαν σήμερα το 1963 πέθανε Εντίθ Πιάφ, στις 11 είναι διεθνής ημέρα κοριτσιού και στις 12 του 1810 διοργανώνεται η πρώτη Οκτόμπερφεστ. Στις 13 η ημέρα είναι αφιερωμένη στη μείωση φυσικών καταστροφών η οποία καθιερώθηκε το 1989. Το 1940 πρεμιέρα ο μεγάλος δικτάτωρ Τσάρλι Τσάπλιν, η Ιταλία κινείται εναντίον της Ελλάδας και γεννήθηκε ο Walt Disney και ο Oscar Wilde.

Σήμερα στα νέα του φεγγαριού περιμένουμε την πανσέληνο του κυνηγού, η οποια σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου του θερισμού και την έναρξη του κυνηγιού.

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 3 Οκτώβριου 2022, Τρίτη ραδιοφωνική σεζόν με την Αργυρώ.

Αύριο γιορτάζει η ξανθή την απελευθέρωση από την βουλγαρική κατοχή.Σαν σήμερα καθιερώθηκε η παγκόσμια ευρωπαϊκή ημέρα κατάθλιψης . το 1926 ανοίγει της πύλες της η πρώτη ΔΕΘ. Το 1933 πεθαίνει η ποιήτρια και ηθοποιός Κατερίνα Γώγου. Στις 4/10 είναι παγκόσμια ημέρα ζώων. Στις 5/10 είναι παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών, το υπουργείο παιδείας στέλνει κάλεσμα στους γονείς των μαθητών, να ζωγραφίσουν τους καθηγητές τους και να το ανεβάσουν σε μια πλατφόρμα. Τέτοιες ημέρες κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Jane Eyre».

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 11 Ιουλίου 2022, μαθαίνουμε φλερτ μαζί με την Αργυρώ.

Στις ημέρες αφιερωμάτων στις 12 του μηνός το 1976  στο κλειστό της γλυφάδας  έγινε ο πρώτος τελικός κυπέλλου, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει την ΑΕΚ. Το 1993 ξεκίνησε την λειτουργία του το Ωνάσειο χειρουργικό κέντρο. To 1904 γεννήθηκε τέτοιες ημέρες o Pablo Neruda. Το 1908 πρώτη φορά οι γυναίκες αθλήτριες αγωνίστηκαν στους ολυμπιακούς αγώνες. Το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε την Δήμητρα Λιάνη.

Η Stella μιλάει σε συνέντευξη για το νέο της single.

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 4 Ιουλίου 2022, περιμένουμε την ημέρα φιλιού με την Αργυρώ.

Το 1776 διαβάστηκε η διακήρυξη της ανεξαρτησίας από τον Thomas Jefferson. Το 1979 ιδρύεται ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το 2004 κέρδισε Euro η Ελλάδα όπου και έμειναν από τότε τα συνθήματα των οπαδών.

Στις 6 Ιουλίου είναι παγκόσμια ημέρα του φιλιού, ημέρα με ρίζες από την Μεγάλη Βρετανία. Οι εκδηλώσεις της ημέρας σχετίζονται με ρεκόρ για τα φιλιά, με ένα ρεκόρ στις 58 ώρες 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Η Emma Thompson  με αφορμή την εα της ταινία  «Good Luck to you, Leo Grande»

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 27 Ιουνίου 2022,Η Αργυρώ μας φέρνει Νέα σελήνη στο ζώδιο το καρκίνου.

Στις ημέρες αφιερωμάτων σαν σήμερα  το 1967 έγινε η πρώτη εγκατάσταση ΑΤΜ στο Λονδίνο. Στις 28 του μηνός το 1919 τερματίστηκε επίσημα ο Ά Παγκόσμιος Πόλεμος, με την υπογραφή της συνθήκης των Βερσαλλιών και στις 29  Ιουνίου το 1993 η Telestet, είναι η πρώτη εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Στις ονομαστικές γιορτές της εβδομάδας έχουμε στις 29 των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στις 30 η εκκλησιά γιορτάζει του δώδεκα αποστόλους και στις 1 Ιουλίου εορτή  Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων.

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 20 Ιουνίου 2022, Φιλοσοφούμε και μαθαίνουμε με την Αργυρώ.

Στις ημέρες αφιερωμάτων σαν σήμερα, το 1940 η Μαρία Κάλλας υπογράφει το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο, το 1994 ιδρύεται η CIA, το 1978 γίνεται ο μεγάλος σεισμός της Θεσσαλονίκης με 6,5 βαθμούς Ρίχτερ. Στις 23 Ιουνίου πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το 1821 ιδρύθηκε στην Ύδρα η πρώτη αστυνομία στην Ελλάδα, 25 Ιουνίου γεννήθηκε ο Τζωρτζ Όργουελ και ο Άντονι Γκαουντί και την ίδια μέρα είναι η παγκόσμια ημέρα Στρουμφ. Τέλος το 1678 ήταν η χρονιά που η πρώτη γυναικά πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα, η Έλενα Πισκόπια.

"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 13 Ιουνίου 2022,Αγίου Πνεύματος με την Αργυρώ.

Μεγάλη γιορτή σήμερα για την ορθοδοξία, του Αγίου Πνεύματος, ημέρα με πολλές πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, με πανηγύρια και εορτασμούς σε πολλές περιοχές , η καθεμιά με τα δικά της έθιμα. Ένα από πολλά έθιμα είναι και αυτό των καβαλάρηδων στον Βώλακα Δράμας.

Σελίδες